9.9.2014

Equally Stupid kiertää Suomea syyskuussa

Saksofonisti Pauli Lyytisen, kitaristi Sigurdur Rögnvalssonin ja rumpali David Meierin muodostama kokoonpano esiintyy syyskuussa viidellä paikkakunnalla.

Suomalais-sveitsiläis-islantilainen jazztrio Equally Stupid esiintyy syyskuussa Suomessa viiden keikan verran levynjulkaisukiertueensa toisella osalla. Yhtye aloittaa kiertueensa Hangon Pub Grönanista 18.9. ja jatkaa kiertuettaan heti Kuopion Musiikkikeskuksen Jazzklubille. Helsingissä Equally Stupid esiintyy Kansallisteatterin Lavaklubilla 25.9., ja seuraavana päivänä yhtyeen näkee AMC-klubilla Tampereen Telakalla. Trio päättää kiertueensa Joensuun tunnelmalliselle Teatteriravintolan terassille 27. syyskuuta. Saksofonisti Pauli Lyytisen, kitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin ja rumpali David Meierin muodostama triokokoonpano julkaisi helmikuussa debyyttialbuminsa Exploding Head ja keräsi mukaansatempaavalla live-esiintymisellään kiitosta helmikuisella Suomen-kiertueeltaan. Nyt nähtävä syyskuinen kiertue on jatkoa alkuvuoden ensimmäiselle levynjulkaisukiertueelle.

Equally Stupid on vahva ja energinen yhtye, jonka musiikki on melodista ja rytmisesti monikerroksista. Yhtyeen groovaava meininki tempaisee kuulijan mukaansa anteeksipyytelemättömällä asenteellaan, mikä kuuluu myös yhtyeen Eclipse Musicin julkaisemalla debyyttilevyllä. Vaikka Equally Stupidin yhteinen historia yhtyeenä on vielä melko lyhyt, on jokaisella yhtyeen jäsenellä takanaan usean vuoden kansainvälinen ura oman musiikinsa parissa.

Saksofonisti Pauli Lyytinen on tullut tunnetuksi erityisesti pohjoismaista jazz-osaamista yhdistelevistä yhtyeistään Elifantree, DEFEKT sekä Kauhukakara. Helsinkiläistyneen islantilaiskitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin soittotyylissä sekoittuu voimakkaasti sekä rockin että jazzin tyylipiirteitä, mitä on aiemmin voinut kuulla useissa pohjoismaalaisissa yhtyeissä, kuten Uinuvassa, DEFEKTissä sekä Fuzz N' Usissa. Lyytinen ja Rögnvaldsson ovatkin tehneet ennen Equally Stupidia paljon yhteistyötä ja soittaneet vuodesta 2005 lähtien yhdessä yli 150 konsertin verran muun muassa juuri DEFEKTin ja Laser-yhtyeen riveissä. Yhtyeen kolmas jäsen David Meier on sveitsiläinen rumpali, joka on viime vuosina keikkaillut ahkerasti ympäri Eurooppaa eri projektien parissa, aktiivisimmin omien yhtyeidensä Hunter-Gathererin sekä Schnellertollermeier'n kanssa.

Yhtye on työstänyt tuotannostaan kesällä myös uutta videokoostetta, joka julkaistiin loppukesästä. Video on nähtävissä osoitteessa https://m.youtube.com/watch?v=OrpeALhsYHc&feature=youtu.be.

EQUALLY STUPID LIVE
18.09. Hanko, Pub Grönan, klo 21.00, vapaa pääsy
19.09. Kuopio, Musiikkikeskus, Jazzklubi, klo 21.30, 15/10 e
25.09. Helsinki, Kansallisteatteri, Lavaklubi, klo 21.00, 15/10 e
26.09. Tampere, Telakka, AMC-klubi, klo 21.00, alk. 10 e
27.09. Joensuu, Teatteriravintolan Terassi, klo 21.30, 15/10/6 e

EQUALLY STUPID
Pauli Lyytinen – tenorisaksofoni / Sigurdur Rögnvaldsson – baritonikitara / David Meier - rummut

"All are equal. Some are more equal than others. But only very few are equally stupid."

http://www.equallystupid.net
http://facebook.com/equallystupid

Exploding Head -albumin lehdistökappaleet saatavilla pyynnöstä: press@heihei.fi

Lehdistökuvat: http://www.equallystupid.net/#photos
Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja albumin lehdistökappaleet: Hei Hei Media, press@heihei.fi / 050 367 6453

Hei Hei Media on We Jazz Oy:n aputoiminimi. http://facebook.com/heiheihki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti